Välkommen in i dansens magiska värld! På denna webbplats kommer du att hitta nästan allt mellan himmel och jord som rör dans, danskonst, dansevenemang och liknande. Och det du inte hittar här, är inte värt att veta. Oavsett om du tycker om att titta på dans, om du kanske dansar själv eller om du helt enkelt vill ta steget med att börja dansa själv. Och då har du hittat alldeles rätt!

På denna webbplats kommer du nämligen att kunna läsa om vad dans egentligen är för något, kort om dansens historia och olika dansstilar samt vilka dansstilar som är de mest förekommande i världen. Vissa dansstilar kommer du antagligen aldrig ha hört talas om eller vad sägs om skinnkompass, angläs, gubbstöt och humppa?! Du kan också läsa om tävlingsdans och danssporten i allmänhet, både i verkligheten och på TV. För visst har väl de flest människor vid det här laget sett det amerikanska TV-programmet So you think you can dance och imponerats av deltagarnas fantastiska dansprestationer!

Ta del av spännande dansevenemang

Om du läser vidare på webbplatsen och de medföljande sidorna, kommer du att kunna ta del av olika dansevenemang, oavsett vilken dansstil du föredrar. Om det är dansband som är mest intressant finns givetvis dansbandsveckan i Malung som du bör besöka, eller om du är ett fan av till exempel lindy hop, bör du istället bege dig till trakten kring Norrtälje för ett stort och långt sommarläger.

Dans är populärt och är en trevlig aktivitet. I Sverige finns det många arrangörer av dansföreställningar som även erbjuder workshops, seminarier och andra aktiviteter. Du kan också läsa om olika danskurser som erbjuds i Stockholm, oavsett vilken typ av dansstil du vill lära dig. På en sida på webbplatsen kan du läsa mer om dans som motionsform och då främst zumba som har blivit en populär dansform och som tilltalar många människor över hela världen.

Få mer kunskap om dansens underbara värld

När du har tittat igenom alla sidor på denna webbplats kommer du med all sannolikhet ha en större och bättre kunskap om dansen och de fördelar som kommer om du dansar. Tänk att dansa med den du tycker allra bäst om i solnedgången på en vacker plats, det finns nog inget bättre än det. Eller att kunna dansa en riktig vals på sitt eget bröllop? Och här får du tipsen som gör att du kan förverkliga dina drömmar!