Om du bor i Stockholm och är intresserad av att lära dig dansa, finns det ett stort utbud av kurser att välja mellan. Oavsett om du är helt grön och vill vill lära dig några grundläggande steg eller om du är mer avancerad men vill förbättra din teknik, kommer du att hitta en danskurs i huvudstaden som passar dig. Det gäller oavsett vilken dansstil du föredrar: foxtrot, lindy hop, jazz eller någon helt annan stil. Här ska vi försöka reda ut vilka som arrangerar de bästa danskurserna i Stockholm.

Oavsett om du vill ta din dansteknik till en ny nivå, imponera på polarna på dansgolvet, eller varför inte få din partner att se på dig med nya ögon, så kommer du att hitta en dansskola här som lämpar sig väl för ditt syfte. De olika dansskolorna lär ut en rad olika dansstilar, vilket gör att du bör välja en dansskola som specialiserar sig på den dansstil du är intresserad av att lära dig. Ungdomar och vuxna är välkomna till alla dessa dansskolor och även barn kan delta hos de flesta av dessa.

Danskurser i Stockholm

Balettakademien Stockholm

Balattakademien Stockholm Birger Jarlsgatan kan du bland annat lära dig att dansa balett, jazz, etnisk dans, street dance, hip-hop och musikalisk dans. De stilar som erbjuds är flera och det spelar ingen roll hur gammal du är. Här kan du nämligen dansa oavsett om du är 3-14 år, 13-19 år eller 16 år och uppåt. Du kan välja mellan öppna dansklasser, workshops, klasser uppdelade i 10 sessioner och kurser som varar en hel termin. Genom att skaffa ett danskort får du möjligheten att ta del av ett obegränsat antal dansklasser under den aktuella terminen. Du bokar och betalar dina klasser på nätet, via Balettakademien Stockholms webbplats. Där kan du även se aktuella priser och program.

Kulturama: Dans

Kulturama: Dans i Hammarby Sjöstad erbjuder ett spännande utbud av dansstilar, med allt från barndans och balett, till modern dans, jazz & steppdans, pardans, streetdance, afrikansk dans och flamenco. På denna dansskola är både barn, ungdomar och vuxna välkomna att delta i danskurserna. Du kan boka och betala dina dansklasser på nätet. På Hemsidan hittar du program och aktuella priser.

Lasse Kühlers Dansskola

Lasse Kühlers Dansskola vid Tegnérlunden låter dig välja mellan de olika stilarna showdance, barndans, balett, lindy hop och swing, jive, showjazz och modern jazzdans. Här är barn, ungdomar och vuxna av alla åldrar välkomna att delta. De dansklasser som erbjuds är dropinklasser, som kostar 160 kr och där endast kontant betalning accepteras, samt klasser som bokas på nätet. På fredagar anordnas dance fit och på lördagarna jive. Du både bokar och betalar dina dansklasser via dansskolans hemsida, och när du har betalat medges inte återköp. Du kan dock byta klass om du så önskar.

Swedish Swing Society

Swedish Swing Society på Igeldammsgatan lär ut lindy hop, steppdans, jazz och boogie woogie, samt balboa. Här kan dansare av alla åldrar lära sig dessa dansstilar, oavsett om du är nybörjare eller mer avancerad. Du kan ansöka om att delta på danskurser via nätet. Om du vill ansöka till någon av de mer avancerade kurserna måste du först genomgå en audition, för att säkerställa att kursen är den rätta för dig. Om du vill ta tillbaka din kursanmälan, måste detta göras åtminstone tre dagar före kursen börjar, annars kommer du inte få pengarna tillbaka.

Salsa Akademien

Hos Salsa Akademien kan du lära dig dansa salsa, men också tango, latinsk dans, afrokubansk dans och flera andra spännande dansstilar. Danskurserna är öppna för såväl barn och ungdomar som vuxna deltagare. Här erbjuds såväl kurser som privatlektioner och dropinlektioner. Det senare alternativet gäller torsdagskvällar och är till för dansare på alla nivåer. Salsa Akademien är belägen på Odengatan i Stockholm.

Layali Dance Academy

Layali Dance Academy på Dalagatan i Stockholm lär ut såväl magdans som bollywood, persisk dans, afrodans och dancehall samt andra spännande danser. Denna dansskola riktar sig inte till barn utan till ungdomar och vuxna människor. Kurserna är veckovisa och du kan hitta aktuella priser samt schema på dansskolans hemsida.